De concurrentie

He verdomme de zon schijnt

Altijd leuk om te weten wie je tegenover je hebt staan in je streven naar landelijke, levenslange faam. Website voor gladde marketingboys Hyped kwam vandaag met de twintig best gedingeste sites van ons land. Gedingest ja, ze kunnen wel zeggen dat het om het op volgorde van aantal bezoekers is gegaan, maar zolang we geen knalharde serverlogs zien nemen we dat ook niet al te serieus.

Goed, korte analyse (jaja, ik neem dat marketingjargon over waar je bijstaat). De top drie, Google, Hyves en Youtube, is alleen opvallend omdat Hyves blijkbaar populairder is geworden. Ik dacht net dat die Hypes (sorry, laat maar) op hun eind liepen, maar blijkbaar moet ik me ook maar ‘s aan die onzin wagen.
Dan volgt er wat verpats-, leer- en zoekscheiss, en dan komen we bij de eerste echte verrassing, Buienradart. Ben ik dan de enige die doorheeft dat we voor deze kutsite al eeuwen een prima alternatief heeft, namelijk een raam?
In wat voor ondergrondse productiebunker moet je werken dat het meer moeite is om naar buiten te kijken dan een site te openen?

Volgende opvallende, Startpagina. Ik heb die site al niet meer bezocht sinds we thuis internet kregen, maar blijkbaar bestaat ie nog. Qua design ook lekker in de jaren 90 blijven hangen, trouwens.

Laatste wtf-dingetje is Vistaprint, een of andere leverancier van teringzooi met je naam of logo erop.
Kortom, genoeg websites die plek kunnen maken voor een hard rossend weblog met geweldige verhalen.

Doe-opdracht voor vandaag: loop even naar buiten om te kijken of het nog gaat regenen vandaag, fok dat hele Buienradar en druk nog een keer op F5. Bedankt.

[update]
En ik heb het al voor elkaar, Buienradar is stuk.
[/update]2 Comments »

 
 

Leave a Reply