Micha Kat: “@michakat is niet van mij”

Goed, gaan we even rectificeren. Want ja, je kan wel stellen dat we er met open ogen in zijn getuind. Wat waren we blij, gesjeesjde branieschopper Micha Kat zou komen verhalen in De Wereld Draait Door.
Leuk, alleen jammer dat Micha niet kwam. De twitters in blinde paniek, uw hoofdredactie in opperste verwarring en de internets knalde zijn voegen uit. Waar was Micha? Geslachtofferd door de Bilderberg? Gemartelaard door de PvdA-VARA-pedocomplotten? Naar de goelag gestuurd door Wouter ‘sekstape’ Bos?
Toen er bij het eerder gelinkte Anarchiel eentje aankwam met anonieme bronnen die aan konden tonen dat de Twitteraccount van Kat niet de Twitteracount van Kat was, ging er een lampje branden bij ons. Wat nou als @michakat niet meer is dan een goeie grap? Een rotstreek van een doorgedraaide tegenstander?
Ja, dan zitten we mooi voor schut met z’n allen. Beetje stoer roeptoeteren dat Kat in DWDD komt en dat iedereen moet kijken. Gebaseerd op een tweet van een veertienjarig fakertje.

En wat doe je dan, in het kader van gedegen journalisitieke hoor en wederhoor? Inderdaad, je geeft de Stagiar Fieldresearch opdracht de shit uit te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan, en een uur later zat Micha Kat alweer in de mail.

Ofwel: we zijn genept. Belazerd. Geflest. In het fokking ootje genomen door de eerste de beste grapjas. Niet alleen wij, de halve Twittert gaat nat. Iedereen trapte erin. Waarvoor complimenten aan de grapjas, die iedereen lange tijd voor lul liet staan. We hopen dat je gelachen hebt.15 Comments »

 
 • christinA eijkhout says:

  Hahaha tja…

 • Tjeezus. Dat was eigenlijk best wel heel erg duidelijk niet de echte Kat. Faal.

 • David says:

  Eigenlijk wel ja, achteraf gezien.
  Ik voel me verdomd debiel. Ik nam de grapjurk gewoon bloedserieus.

 • GHL says:

  “Toen er bij het eerder gelinkte Anarchiel eentje aankwam”

  Tsja, en bedankt weer he davidje. Zeg ,Check je voortaan eerst even je bronnen voordat je onzin op het net knalt. Bij voorbaat dank,

  Groeten

  eentje

 • Micha Kat says:

  Bedankt dat je dit hebt recht gezet. Twitter is overigens voor dwazen en middelbare vrouwen

 • Paddy says:

  Ik weet ook niet wat ik dommer vind, dat jullie geloofden dat @michakat echt Micha Kat was (ik bedoel, laEn jullie die tweets wel?!) of dat jullie niet eens in staat zijn gebleken de bron van dat dwdd-gerucht te achterhalen (moeilijk hè, scrollen).

 • 98.... says:

  Micha in DWDD…

  Dat zou hetzelfde zijn als Trix in d’r blote kont bij DWDD, en dat gaat niet gebeuren….

 • David says:

  @GHL: Euh, wat? Bedankt ‘weer’? Het is niet alsof ik wekelijks verkeerde informatie online knal.

  @’Micha Kat’: Hihi. Lachen. En ik ben de echte Wim Heitinga.

  @Paddy: ik heb ook geen idee. Een faal van epische proporties, dat is het zeker.

 • GHL says:

  “Het is niet alsof ik wekelijks verkeerde informatie online knal.”

  Dat heb ik niet gezegd.

 • David says:

  Serieus, wat bedoel je dan wel?
  Goed, ik kondigde wat aan, gebaseerd op te weinig informatie. Achteraf gezien erg stom, geef ik graag toe, maar ik ben lang niet de enige die erin trapt. Dan zet jij me op het goede spoor met wat anonieme bronnen, trek ik bij Kat (de echte) aan de bel en krijg bevestigd wat jij al deed vermoeden.
  Klaar, zou je dan denken. Ik geef even aan hoe en wat, en daarmee is de kous af. Totdat jij met je ‘en bedankt weer davidje’ aan komt zetten. Mis ik iets?

 • GHL says:

  ZEG, Jij maakt de fouten en nu moet ik me gaan uitleggen? kom nou.

 • David says:

  Als dat alles is, leef je uit. Ik weet dat fout zat, ik geef toe dat ik fout zat. Kom maar op.