@alcoholcontrole, een gevaarlijk Twitter-account

Er rijdt een auto door Eindhoven. Een degelijke gezinsbak, met op de achterbank twee kinderen. Een jongen en een meisje, nemen we voor het gemak even aan. Ze rijden in de buurt van de Hightech Campus, twee straten verderop. Plotseling doemen twee felle voorlichten op, van een auto die slingerend en al twee weghelften in beslag neemt. De man, die rijdt, kan geen kant op en knalt frontaal op de andere auto. De man, de vrouw en het jochie zijn op slag dood, het meisje heeft afgezien van een hersenschudding niks. Ook geen familie. Die zijn doodgereden door de jongen in de andere auto, die straalbezopen was en zelf niks meer heeft dan een schram op zijn arm en een ontzettende koppijn. Dat laatste overigens van de drank, niet door het ongeluk.

Hoewel ik bovenstaand verhaal gelukkig genoeg ter plekke uit m’n duim heb zitten zuigen, zou het zomaar kunnen gebeuren. Door de tweet die u hierboven ziet.

Vanaf de twitter-account @alcoholcontrole lult de eigenaar ervan de locaties van alcoholcontroles door aan de wijde wereld. En daar, lieve lezer, is een hele hoop heel erg mis mee. Want ongelukken zoals hierboven beschreven worden kunnen nu echt gebeuren. Debielen die bezopen in hun auto stappen kunnen voor vertrek even kijken waar controles staan en een straatje omrijden. Eikels die normaal gesproken gepakt zouden zijn, kunnen nu doorrijden in hun tot moordwapen omgetoverde auto. Infantielen die andere, volslagen onschuldige mensen in gevaar brengen omdat ze te bedonderd zijn een taxi of de fiets te nemen worden zo aangemoedigd wel met de auto te gaan, omdat de pakkans verkleind wordt. Dankzij @alcoholcontrole, die het mogelijk maakt controles te omzeilen. Maar, het wordt erger. Kijkt u even mee.

U ziet het, niet alleen faciliteert @alcoholcontrole het omzeilen van controles, ze zijn niet te beroerd om te doen alsof ze stiekem het beste met de mensen voorhebben. Af en toe een beetje lullen over blaastesten en taxi’s. In de Twiter-bio zetten dat het doel van de account het volgers bewust maken van de gevaren van alcohol in het verkeer is.
Dan ben je niet alleen een ontzettend stomme oetlul die de verkeerde informatie op de verkeerde manier kenbaar maakt, dan ben je ook een ontzettend lage, heel erg hypocriete lafbek.

Kortomom; @alcoholcontrole is een gevaarlijke gek, die willens en wetens mensenlevens in gevaar brengt door bezopen debielen te vertellen waar ze vooral niet moeten rijden. Hoewel @alcoholcontrole precies weet waar hij mee bezig is, blijft hij deze pogingen tot moord (uw redactie ziet het rijden onder invloed als een poging tot moord, ja) willens en wetens faciliteren.
Niet alleen dat, maar @alcoholcontrole probeert zijn laffe daden goed te praten door te doen alsof hij iets goeds doet voor de maatschappij, door te doen alsof hij mensen bewust maakt van de gevaren van alcohol in het verkeer.

Hoewel dat een nobel streven is, bereikt @alcoholcontrole precies het tegenovergestelde. Alcoholgebruik in het verkeer wordt makkelijker gemaakt, waardoor de ongelukken zullen toenemen. Uw redactie is er voorstander van om @alcoholcontrole persoonlijk verantwoordelijk te houden voor de onschuldige mensen die hierdoor om het leven komen.

Mensen, maak deze account kapot. Report for spam, block, spam ze de tyfus. Maak ze het leven op Twitter onmogelijk. Echt, u redt er levens mee.

[update 28 okt 2010]
Brekend nieuws. Het Openbaar Ministerie vindt de praktijken van @alcoholcontrole en aanverwanten ‘verwerpelijk’, maar zegt ook dat er ‘juridisch niets tegen te doen’ is.
Helaas lijkt het er dus op dat de alcoholverlinksites voorlopig aan het langste eind trekken, maar er staat flink wat negatieve media/aandacht tegenover. En dat kan ook prima uitpakken. We houden u op de hoogte.15 Comments »

 
 • Alcoholcontrole says:

  Jij bent echt zielig…!!! Moraalriddertje

 • Alcoholcontrole says:

  Je hebt ook duidelijk niks beters te doen.

 • Bob says:

  Tukken, gok ik, gezien het tijdstip. Hij heeft wel gelijk trouwens.

 • David says:

  Moraalridder? Is goed man, dan ben ik dat lekker.
  Niks beters te doen? Nee. En zolang we lullen over het afbranden van mensen die moord faciliteren, ben ik daar verdomd content mee. Weet je wat, ik pleur de zooi zometeen even op NuJij en al die sites, ik heb toch niks beters te doen.

  Zielig? Nee. Zielig ben je als je onder de naam @alcoholcontrole de hypocriete zak hooi uit blijft hangen. Dan ben je zielig.

  Verder wat Bob zegt, ik lag inderdaad te tukken. En ik lag prima te tukken, want ik hoef me niet druk te maken om mensen die misschien door mijn toeddoen zijn omgekomen.

 • Niet Alcoholcontrole says:

  Heb er geen problemen mee. Alcohol in het verkeer, gewoon niet doen. Simpel. Maar aannemen dat zonder controle iedereen ogenblikkelijk zat achter het stuur gaat zitten, is natuurlijk niet geheel realistisch. En laten we wel wezen, als je zo zat bent dat je gevaarlijk bent achter het stuur, ga je dan nog met success alcoholcontroles omzeilen ook al kan je precies nalezen op twitter waar ze zijn? Dacht het niet.

  Daar de politie tegenwoordig de vervelende gewoonte heeft gelijk douane en belastingdienst je ook nog even tegen het licht te laten houden zodat er zoveel mogelijk boetes de staatskas kunnen spekken, is dit een handig hulpmiddel niet gelijk failliet te gaan… als je niet te zat bent om brokken te maken. Dus, in mijn weloverwogen opinie als burger, heb ik er geen problemen mee dat iemand alcoholcontroles rondtoetert.

 • David says:

  Er is qua alcoholgebruik een groot gebied waarin je wél een gevaar bent voor het verkeer, maar prima in staat bent even op Twitter te kijken. Tussen de vier en twintig bier, zeg maar.

  En als je controles wilt vermijden om ‘niet gelijk falliet’ te gaan, ja, dan doe je sowieso wat dingen fout.

 • Niet Alcoholcontrole says:

  Nog even puntje rechststaat: /Two wrongs don’t make a right./ Voor eigen rechter spelen is terecht verboden. Deze oproep tot spammen, kapotmaken, en haatzaaien is minstens zo verderfelijk als het vermeende kwaad zelf, en een beetje onvolwassen bovendien.

 • Niet Alcoholcontrole says:

  Oh leuk David, een verkapte “maar wat heb je dan te verbergen?” Wat een fijne nuchtere toevoeging aan de discussie zeg. Al gehoord dat de boetes nog eens omhoog gegaan zijn en dat er nu voor steeds pietluttiger dingen nog eens extra beboet gaat worden? Nog iets meegekregen over boetequota mischien? Daar wordt niet eens meer over veiligheid gerept, maar puur over spekken staatskas. Dat alleen is al reden genoeg zo ver mogelijk van alle controles weg te willen blijven.

 • David says:

  Wat ik vind van boetequota, het nut van boetes en de hoogte ervan staat volledig los van het aankondigen van alcoholcontroles.

 • waterescape says:

  boetes omhoog prima. je hebt je te gedragen.

  Alcohol op (meer dan 2) kei hard aanpakken.
  wanneer ik 5 bier op ben, kan ik zeker nog goed functioneren. Maar rijden mag niet, en je reactie is dermate lager dat je zo een fietser onder je auto hebt. Laat ik die nu net scheppen op het moment dat ik die heerlijk aangekondigde alcoholcontrole vermeden heb met dank aan @alcoholcontrole.

  Nee, je motiveerd nu mensen gewoon lekker een paar glazen te dringen en met minder reactievermogen achter het stuur te gaan zitten.

  De echte dronkaards kunnen niet eens meer rijden, dus dat is niet je doelgroep.

  Dus deze oproep tot spammen, kapotmaken, en haatzaaien is terecht. Sterker nog…LEVENSREDDEND.

 • Casper says:

  Goed bezig, weg met dat account… Ga zo door!

 • 10tje says:

  Zeker een goed punt, erg slecht idee dit! Als je dronken achter het stuur zit, moet je gepakt worden, je kan alleen maar schaden toe brengen!

  Trouwens nog een interessante aanvulling is het nieuwe 112 in Friesland:
  http://nos.nl/audio/190709-112-voor-dronken-rijders-in-friesland.html

  Ga jij je vriend/vriendin aangeven als je deze na avondje kroeg hangen dronken de auto in ziet stappen?

 • David says:

  Nee, maar dat komt ook omdat mijn vrienden niet dronken in een auto stappen, zeker niet als ik in de buurt ben.
  Maar het is goed om even duidelijk te maken dat je 112 kán bellen, als je voor de kroeg een onbekende zatlap laveloos de auto in ziet stappen.

 • CrazyOne says:

  Alcoholcontroles vermijden is heel simpel !!!
  Drink het niet !!!
  Als ik ook maar 1 pint of een glas wijn opheb laat ik men auto staan !!!
  En ik kan zeggen dat ik genoeg heb meegemaakt door teveel te drinken !!!
  Kostprijs:+/- een eigen huis !!!
  En ik ben beschaamd door de reacties hier, maar met ouder worden leer je veel !!!!Het is het niet waard het risico te nemen.

 • Deborah says:

  Jaja, een boete betalen is schijnbaar vervelender dan iemand aanrijden. Dat bloed was je er zo weer af in de carwash..

 

Leave a Reply