Brein bestaat uit prutsers

Hier stond een plaatje, maar dat vond Brein niet goedHet is zover. Nog tien dagen, en dan is de internetcensuur na China en Iran ook in Nederland een feit. DDOS-hoaxers en moraalridderclub Brein vindt downloaden stom, en daarom besluit een of andere rechter dat torrentsite Piratebay dan maar plat moet.
Nogmaals: een particuliere, niet overheidsgebonden organisatie krijgt het voor elkaar om een website te laten blokkeren.
En dat terwijl er, hoewel niet heel veel, ook compleet legale dingen worden aangeboden via Piratebay. Denk aan gratis software, demo’s van beginnende bandjes, dat soort spul. Maakt niet uit, we flikkeren lekker het kind met badwater en al naar buiten.

Natuurlijk is dit pas het begin. Gristenteleviesieclub EO spreekt zich nu nog alleen maar negatief uit over de homoboottocht in Amsterdam, maar nu kunnen ze dus ook de website (sorry, ik had geen zin om een link te zoeken) uit de lucht halen. Bij de SGP willen ze nog verder gaan. Als het mogelijk is om de winkels op zondag gesloten te houden, is het nu ook een eitje om bol.com en Amazon op zondag, net als de eigen site, op zwart te gooien.
Misschien kan de regering, dankzij de pas ingevoerde bewaarplicht, een op maat gemaakte firewall uit de grond stampen. Zoek je op één dag op zowel ‘counterstrike’, ‘basisschool’ en ‘wapenwinkel’? Sites in die categorie kun je voorlopig vergeten. Mocht je dan toevallig ook nog in Den Haag wonen, zet alvast een bakkie pleur voor de politie, die komen op korte termijn je kasten doorzoeken.

Niet alleen gaat dit compleet voorbij aan het idee van een vrij internet en recht op privacy, Brein is gewoon compleet fout bezig. Vraag het aan de lui van Radiohead, downloaden loont. Ik zal de Haagse huiscontrolegestapo dan ook even fijntjes wijzen op mijn 300+ cd’s. Misschien leidt dat ze af van een zooi buitenlandse proxyservers, waarmee ik vrolijk The Piratebay leeg kan sleuren.5 Comments »

 
 • Wilmar says:

  Klint nogal raar. Kut brein, zo slim zijn ze dus niet. Snel nog maar wat downloaden.

  En wat is een “ebsite”?

 • David says:

  Een website, dus. Dank je.
  En ik dacht nog wel dat drie keer dat kutartikel doorlezen genoeg zou zijn.

 • Raimond says:

  Wat ik vooral eng vind is de totale ontneming van vrijheid.
  Winkels mogen soms wel/soms niet op zondag open.
  Je mag al niet heel veel meer zeggen, de wet godslastering wordt ook al aangescherpt.
  We gaan langzaam terug naar de middeleeuwen.
  Je gaat dus ook krijgen dat mensen zoals ik, met een ijzeren hoofd, niet meer ons t-shirtje aan mogen en gezamelijk onze herrie tentoon mogen spreiden.
  Live and let die.

  Ik vraag me af waar de scheiding tussen kerk en staat is gebleven, volgens mij is die er officieel nog wel.
  Ik ga me maar richten op het geloof van het spaghetti monster, dan ben ik ook door een geloof beschermd ipv. gewoon door de wet.

 • Wilmar says:

  Ik vind de god oki loki wel gaaf… (kut dat die al bezet is….)

 • David says:

  Oeliekoelie, bedoel je.

 

Leave a Reply